Tejas de almendra

Ingredientes:
75 gr. de harina
125 gr. de azúcar glasé
1 sobre de azúcar vainillado (10 gr.)
2 huevos
Una pizca de sal
40 gr. de mantequilla
75-100 gr. de almendra en láminas

❧En un bol mezclamos la harina, el azúcar glasé y el azúcar vainillado. Emplearemos el batidor.
❧Añadimos los huevos batidos y la mantequilla. Batimos y una vez bien mezclado, echamos las almendras.
❧Precalentamos el horno a máxima temperatura, unos 250-275ºC. Untamos una bandeja con papel con un poco de mantequilla. Con ayuda de una cuchara, y dependiendo del tamaño, echamos pequeñas porciones (las he hecho gigantes) de la masa separadas entre sí. Usaremos la parte abombada de la cuchara para extenderlas bien finas, mojando la cuchara en agua fría.
❧Horneamos durante unos 5 min, hasta que el borde esté marrón dorado, casi quemado ;-), y el centro amarillito. Echamos aceite sobre un rodillo, retiramos las tejas de la bandeja con ayuda de una espumadera plana y con las galletas todavía calientes, ponemos sobre el rodillo para darles forma. Se endurecen al enfriar, por lo que hay que ser muy rápido en este proceso.
Cuando se haya endurecido las retiramos del rodillo y guardamos en un recipiente para que no se reblandezcan.
❧Podemos bañarlas en chocolate.
/ i-Recetas /

Scan

Тези типични за Испания бисквитки са идеално допълнение към следобедното ви кафе в компанията на горещ шоколад,сметана или мед.

Продукти :
75 г брашно
125 г пудра захар
пакетче ванилия или 7 г ванилова захар
2 яйца
щ.сол
40 г краве масло
100 г филетирани бадеми

Приготвяне:
❧В купа се смесват брашното,пудрата и ваниловата захар.
❧Разбиват се яйцата ,прибавя се размекнатото като крем краве масло и брашнената смес.
❧След като всичко е добре разбито се добавят и бадемите .
❧Фурната се загрява на максимална температура -200-250º
❧Тавата на фурната се застила с хартия за печене,която леко се намазва с масло.
❧С помоща на чаена лъжичка се взема по малко от сместа ,порциите се разстилат с обратната страна на друга лъжичка,намокрена със студена вода,за да станат много фини.
❧Оставя се разстояние между керемидките,защото леко се надуват при печене.
❧Поръсват се с още филетирани бадеми.
❧Пекат се около 4 минути,докато краищата им станат златисти,почти загорели ;)Вътрешността трябва да остане жълта.
❧Горещите бисквитки се поставят веднага върху намазана с олио точилка ,внимателно се притискат към нея,за да придадат типичната си форма .Изстиват и стават твърди за кратко време,за това се работи бързо .
❧Част от сладките могат да се окъпят в шоколад .
❧Съхраняват се в затворен съд,за да не омекнат.

Anuncios