LA TARTA

по невероятната рецепта на Йоли Торта с Дулсе де лече .

Продукти за блата
3 яйца
150 г захар
180 г смлени орехи
20 г галета
1 ванилия

Продукти за крема
1 консерва Дулсе де лече /394 г/
1 ч.ч.сладкарска неподсладена сметана
1 ванилия

Продукти за глазурата
100 г неподсладена сметана
100 г натурален шоколад
20 г масло

захаросани или карамелизирани цели ядки за украса
стафиди за украса

Приготвяне
*За блата разбийте жълтъците с половината захар. Отделно разбийте на сняг белтъците. Като се втвърдят постепенно добавете останалата захар като продължавате да разбивате докато се получат меки връхчета. Смесете орехите с ванилията и галетата. Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци като ги редувате. Изсипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за около 20 минути.
*За крема разбъркайте карамелизираното мляко и го смесете добре с предварително разбитата много гъсто сметана и ванилията. При смесването не ползвайте миксер за да не се разводни крема. Опитайте и ако е нужно добавете малко захар на вкус.
*За глазурата загрейте заедно сметаната, шоколада и маслото. Разбъркайте докато всичко се стопи и получите гладък крем. Ако искате повече глазура увеличете количествата.
*Сглобете тортата като върху блата нанесете крема с Дулсе де лече. Поставете тортата в хладилника за да се охлади добре крема.След това го загладете и залейте с глазурата докато е още леко топла. Гарнирайте тортата със захаросани ядки и стафиди.”

spain_flag Tarta de dulce de leche

Ingredientes
3 huevos
150 g de azucar
180 g nueces molidas
20 g pan rallado
1 paquete de azúcar de vanilla

Ingredientes para la crema
1 bote Dulce de leche /394 g/
200 g nata liquida
1 paquete de azúcar de vanilla

Ingredientes para la cobertura
100 g nata liquida
100 g chocolate negro
20 g mantequilla

lee mas…