по рецептата на Драго PVLLUM PARTHICVM (Пиле по партски) – My Worlds

С изненада открих,че тази толкова вкусна рецепта не съм я публикувала … Комбинацията от различните подправки и пресния дивисил дават на това ястие невероятен вкус …Още веднъж …благодаря ти,Драго !

Продукти за 4 порции:
1 пиле
4 с.л. Liquamen (тайландски рибен сос)
1/4 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. асант или 1 нарязана глава лук
1 с.л. нарязан девесил
100 мл. сухо бяло вино
нишесте за сгъстяване на соса

Приготвяне:
И тук приготвянето е дори малко повече от скучно.
Нарязваме пилето, хвърляме го в гювеч и го поливаме със сосче забъркано от всичките други продукти.
Печем до готовност, като последните 10-15 минутки го оставяме без капак да се зачерви, но и това не е ново.
Сгъстяваме сосчето с нишесте, поливаме обилно месото с него и поръсваме с ароматен прясно счукан черен пипер.”