Продукти:
Няколко парчета пиле или заек ,около 1 кг /при мен пилешки гърди /,
суха мащерка,
1-2 с.л зехтин
5 с.л силна горчица /или по-малко ….по ваш вкус /
200 мл течна сметана за готвене
пресен магданоз
прясно смлян черен пипер
1/4 кубче конц.пилешки бульон
малко вода

1.Посолявам парчетата пиле или заек .Поръсвам ги с малко мащерка.Загрявам в тиган зехтина и запържвам месото от всички страни ./Ако използвате бялото месо като мен … нужно му е съвсем малко време…знаете ./

2.Отстранявам мазнината от тигана …да не остане никаква .Връщам парчетата пиле ,добавям горчицата ,намалям огъня и готвя ястието 10 минути ./при мен 3-4 мин…бялото месо е готово още при пърженето/

3.Прибавям сметаната с малко вода и натрошеното кубче бульон.Покривам и оставям да къкри на слаб огън до пълна готовност./Ако приготвяте заек необходимо е да го готвите поне 30 минути/
Ако сосчето започне да загаря ,прибавете още малко сметана .

4.Опитваме …посоляваме ако е необходимо и поръсваме с чер пипер и пресен магданоз.

Сервираме с пържени картофи ,сварен зелен боб или карфиол ,както аз най-обичам …
източник : i-recetas

Pollo a la mostaza

Ingredientes

Unos trozos de pollo o conejo, un kilo aprox.
Tomillo seco
Aceite de oliva, unas dos cucharadas.
5 cucharadas de mostaza fuerte
200 ml. de nata líquida
Perejil fresco
Pimienta negra recién molida
¼ pastilla caldo de pollo
Un poco de agua

(1) Salpimentamos los trozos de pollo o conejo. Espolvoreamos con tomillo, un poco. En un cazo calentamos el aceite y, a fuego medio-fuerte, doramos el pollo hasta que esté bien hecho por todas partes.

(2) Desechamos toda la grasa, hasta que no quede nada. Así evitamos que se corte la salsa con nata. En el mismo cazo, echamos los trozos de pollo y unas 5 cucharadas o más, según gustos, de mostaza. Bajamos el fuego y dejamos cocinar durante unos 10 minutos.

(3) Añadimos la nata con un poco de agua y el caldo de pollo desmenuzado. Tapamos y dejamos cocinar a fuego lento hasta que esté cocinado. Si es conejo necesitará más tiempo, más de media hora.
Si vemos que la salsa se desliga, añadimos un poco más de nata y removeremos. La salsa vuelve a ligarse con mucha facilidad removiendo y/o echando un poco más de líquido.

(4) Probamos, rectificamos la sal y pimienta. Espolvoreamos con perejil picado.
Servimos con paratas fritas, unas judías cocidas, una coliflor,…/i-recetas /

Anuncios