Продукти за блата :
3 яйца
150 г захар
0,100 л прясно мляко
1 пакетче амонячна сода
1 прах ванилия
60 г краве масло
брашно

Продукти за крема:
1 л прясно мляко
120 г брашно
200 г захар
60 г краве масло
2 яйца
1 прах ванилия

Продукти за карамела:
120 г захар
3 с.л. вода
10-15 г краве масло

Приготвяне:
Яйцата разбивам със захарта до побеляване.Към тях прибавям прясното мляко,ванилията,разтопеното краве масло и содата,разтворена в малко лимонов сок.Замесвам меко тесто,което разделям на 7-8 топки .Всяко топка разточвам на пита и поставям в тортена форма,застлана с хартия за печене и намазана с масло.Надупчвам питата на 3-4 места с вилица и пека в умерена фурна.Така действам и с останалите блатове…
Половината от млякото за крема сварявам.В другата половина разтварям брашното.Разбърквам много добре и внимателно и на тънка струйка прибавям към врящото мляко.Бъркам непрекъснато до сгъстяване .Прибавям захарта,маслото ,ванилията и накрая разбитите яйца ,без да преставам да бъркам,за да не се пресекат яйцата .
Захарта за карамела,смесена с водата,карамелизирам и към нея прибавям кравето масло.С готовия карамел веднага заливам една от питките и с върха на ножа очертавам парчетата.Другите платки намазвам с крем ,като ги нареждам една върху друга.След като карамелът се втвърди,поставям най-горната платка на тортата.Отстрани тортата може да се поръси с орехи …

Изключително приятна на вкус тортичка … Правих я през лятото ,но ето че сега намирам време да я публикувам ….Да ви е сладко !
Източник : “Новите сладкиши на Добрина ”