По Основна рецепта за захарни сладки на Милена/Sweet Kingdom

продукти:

200 г безсолно меко масло
200 г много фина захар
1 яйце
400 г обикновено брашно

1 ч.л. ванилова есенция /в моя случай ,за ванилови курабийки /

приготовление:

Първо се смесва маслото със захарта и ароматната есенция. Не се бърка много дълго време, за да не се напукат сладките при печене. Добавя се яйцето и се бърка до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя и брашното (предварително пресято), като се бърка на ниска степен до получаването на тесто. Оформя се топка от тестото и се увива във фолио. Престоява в хладилника минимум една час.

Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност до дебелина 0,5 см. С формички се изрязват сладките. Сладките се нареждат върху хартия за печене и отново се охлаждат в хладилника за около 30 мин. Последното се прави с цел запазване формата на сладките при печене. Пекат се при 180 за около 8- 12 минути, в зависимост от размера на сладките. След като се извадят от фурната се охлаждат върху решетка. Сладките се декорират по желание.

* Завити в домашно фолио, сладките могат да се съхранят на сухо и хладно място до един месец.

Anuncios