Etiquetas

,

Ingredientes
6 muslos (muslo y contra muslo) o un pollo a octavos
2 patatas por persona
2 zanahorias
1 lata de cebolla (en Mercadona las hay de marca hida sale muy buena) también se pueden sofreír en casa, pero así es mas rápido en ese caso sofreír 4 cebollas en aceite de oliva
1/2 lata de fritada (en Mercadona) o tomate frito de lata o casero de calidad
1 pastilla de caldo
sal, pimienta, orégano, comino, albahaca, curry…todas las especies que os gusten
aceite de oliva

Preparación
Se pelan las patatas y las zanahorias, se cortan en rodajas y con ellas se va cubriendo la base de la olla (previamente remojada) se salpimientan
en un cuenco se hecha un chorro de aceite de oliva y una poco de todas las especias nombradas, se emulsiona con una cucharilla y con esta mezcla se pintan todos los trozos de pollo, si sobra se hecha sobre las patatas
se acomodan los trozos de pollo sobre las patatas con la pieñ hacia arriba y se le añade la lata de cebolla o la cebolla sofrita y el tomate por encima, se remueve para que quede todo bien impregnado
Se tapa se mete en el horno sin precalentar y se programan 2 horas a 230º – 240º
comentario
Sale pá chuparse los deillos y como veréis aunque lleva bastante tiempo de horno, se hace solito y compensa, mientras se pude hacer mil cosas, e incluso dejarlo en el horno e irte a comprar, lo bueno que tiene es que en esta olla tienes que pasarte mucho, para que se te queme la comida

Продукти:
глинен съд Römertopf *
6 пилешки бутчета/кълката (копанче) и бедрото/ или едно нарязано пиле
2 средни по големина картофа на порция
2 моркова
4 средни глави лук ,запържени в зехтин или 1 консерва
300 гр пържено доматено пюре/при мен този път обелени нарязани на кръгчета домати
1 кубче бульон
сол,черен пипер,риган,кимион,босилек,къри …/или смес от любимите ви подправки /
зехтин

Приготвяне:
Картофите и морковите се обелват и нарязват на кръгчета .С тях се покрива дъното на глинения съд ,предварително намаслен много леко.Поръсват се със сол и пипер.
В купа се смесват зехтина и всички подправки.С четчица се намазват всички части от пилето и се нареждат върху картофите и морковите с кожата нагоре.
Покриват се със запържения лук и доматеното пюре .Разнася се добре,докато се покрият всички части.
Глинения съд се похлупва и се слага в студената фурна .Пече се 2 часа нa 230º – 240º

Ще си оближете пръстите !

*Това е немски глинен съд ,в който ,както пише в упътването за потребителя …е лесно да се готви …

Принципът “печене на пара” в Römertopf винаги запазва аромата ,витамините и минералите на използваните продукти. Не се прибавя мазнина и не се поемат излишни калории…Ястието винаги става вкусно и никога не загаря …Спестява ви време за толкова други неща,без постоянно да надничате във фурната .

Самият съд е достатъчно красив,за да краси някой от рафтовете в кухнята ви ./Моят го взех от Lidl
Но все пак,ако нямате такъв,не се колебайте да използвате нашите български глинени съдове,които не са по-лоши от немските . /източник : La cocina de Auro

Anuncios