Време за приготвяне : около 30 мин.
Продукти за 4 порции :
8 яйца
1 глава стар лук
2 ск. чесън
2-3 зелени чушки
2 домата
50 гр.натрошено овче сирене
50 гр. масло
няколко капки олио
1/3 връзка магданоз
½ ч.л. лют червен пипер
1-2 ч.л. сол
½ ч.л. вегета
прясно смлян чер пипер

Предварителна подготовка :
Обеления лук нарязваме не много ситно.Нарязваме чушките на кръгчета,после ги разполовяваме.Накълцваме чесъна ситно,нарязваме магданоза.Доматите пускаме за 30 сек. в кипяща вода,обелваме кожата им и ги нарязваме на парченца.Разбиваме яйцата сис сиренете в голяма купа.

Готвене:
❧Запържваме чесъна и лука на средно силн огън 1 мин.Добавяме чушките и пържим още 2-3 мин.Сипваме доматите и оставяме ястието да къкри още десетина минути или докато течността почти се изпари.
❧Посоляваме,поръсваме с чер пипер и добавяме яйцата със сиренето.Разбъркваме внимателно/естествено винаги с дървена лъжица/2-3 мин.,като миш-машът не бива да загори,а трябва да остане леко влажен.Добавяме магданоза,разбъркваме още веднъж и сервираме веднага.

източник:“Моята кухня”Р.Вагенщайн
Anuncios