Etiquetas

Много е лесно,наистина ! Трябва ни само обикновено тесто,няколко топки направени от него и поставени на място и …имаме супер-грациозно прасенце и забележете …de pata negra!

Приготвяме любимото си хлебно тесто .Оставяме да го да втаса 1 час на топло .
Правим една голяма топка за тялото,една малка за зурличката ,4 малки за краката ,от две правим ушите и от една удължена завиваме опашката .
Върху тава с хартия за печене разполагаме тялото,удължаваме го малко .
Поставяме зурличката и правим две дупчици .
Закрепяме с помоща на разбито яйце и клечка за зъби .
Оформяме и прикрепяме ушите и опашката .
Топките за краката напръскваме със студена вода и оваляме в маково семе .Разполагаме ги под тялото Закрепяме и тях с клечици.
Оставяме прасенцето да почине още 1/2 час ,намазваме го внимателно с разбит жълтък и го печем в предварително загрята на 200º фурна.
Очите правим с малко крема сирене и зрънца чер пипер или карамфил .
Срязваме с много остър нож горната част на гърба .
Увиваме около солени пръчици прошуто или бекон …и имаме чудесно допълнение към празничната трапеза за всякакви поводи .

източник : Webos fritos

Anuncios