по рецептата на Милена / Sweet kingdom

цитат:
“Продукти за около 40 средно големи или 20 големи бисквитки:

250 гр студено солено масло, нарязано на кубчета
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
560 грама брашно

За топлата смес:
5 супени лъжици вода
210 гр кафява захар
3 с.л. петмез (меласа)
3 супени лъжици Golden Syrup /или мед
3 супени лъжици джинджифил
3 супени лъжици канела
1 ч.л. смлян карамфил

Поставете всички съставки за топлата смес в дълбока тенджера и я кипнете, като за целта се разбърква непрекъснато.
След като сместа заври, се отнема от огъня и с помощта дървена или пластмасова лъжица внимателно се добавя и разбърква маслото, нарязано на кубчета.
След получаването на хомогенна смес се добавя и сода бикарбонат.
Сместа се изсипва в купата на миксер и се оставя да изстине леко.
След като сместа се охлади, се добавя пресятото брашното. Бърка се на ниска скорост, като се използва плоската приставка на настолният миксер. Полученото тесто се увива във фолио и се охлажда за няколко часа или една нощ.

Охладени тестото се разточва върху набрашнена повърхност до дебелина 5 мм. След изрязване на желаните формчки, сладките се поставят върху тава за печене, покрита с с хартия за печене. Охлаждат отново за около 30 минути. Пекат се във загрята фурната до 200 ˚ С за около 8-12 минути, в зависимост от големината.
Оставят се да се охладят върху решетка.
Сладките омекват до 2-3 дена, съхранени в плътно затворена кутия. Оставени на сухо и хладно място, те могат да се запазят до един месец.”

Украсих бисквитките набързо ,поради липса на пошове,накрайници …Използвах айсинг ,направен от пресен белтък и гел бои на Wilton.

Anuncios