по Основна рецепта за захарни сладки на Милена/Sweet kingdom

Продукти:
200 г. Безсолно меко масло
200 г. Много фина захар (може и пудра)
1 яйце
400 г. обикновено брашно

Приготовление:
Първо се смесва маслото със захарта. Може да се добави и някакъв аромат. Аз добавих една чаена лъжичка лимон. Не се бърка много дълго време, за да не се напукат сладките при печене. Добавя се яйцето и се бърка до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя и брашното, като се бърка на ниска степен до получаването на тесто. Оформя се топка от тестото и се увива във фолио. Престоява в хладилника минимум една час.

Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност до дебелина 0,5 см. С формички се изрязват сладките. Сладките се нареждат върху хартия за печене и отново се охлаждат в хладилника за около 30 мин. Последното се прави с цел запазване формата на сладките при печене. Пекат се при 180 за около 8- 12 минути, в зависимост от размера на сладките. След като се извадят от фурната се охлаждат върху решетка. Сладките се декорират по желание.