Etiquetas

, , ,

Продукти:
42 г мая
125 мл хладко прясно мляко
500 г брашно
180 г захар
щ.сол
50 г меко масло или маргарин
1 яйце
750 г ябълки
1 ч.л. канела
1 с.л. лимонов сок
1 белтък
мазнина за пържене

Приготвяне:

❄Разтворете маята в малко мляко.Смесете брашното,50 г захар и солта.В средата направете кладенче.Изсипете маята.Поръсете отгоре с малко брашно и оставете покрито за 30 мин. да втаса. ❄Прибавете маслото и яйцето.Омесете гладко тесто.Оставете да втасва още 30 мин. Нарежете ябълките на парчета.Смесете ги с 30 г захар,канела и лимонов сок.Оставете ги 10 мин.да поемат . ❄Разточете тестото във форма на правоъгълник 45 х 30 см.Намажете отгоре ябълковата смес и навийте откъм напречната страна.Намажете краищата с белтък и ги притеснете добре. ❄Нарежете рулото на парчета с дебелина около 1 1/2 см.Оставете 15 мин. да втасват . ❄Изпържете ги в загрята на 180º мазнина или изпечете в умерена фурна .Всякак са вкусни .

/една позабравена рецепта от старите тефтери /

Anuncios