Etiquetas

по рецептата на Пеп-4о

Продукти за 3 порции:
Време за приготвяне: 50 мин.

3 скумрии /не едри – по около 250-300гр./
1 глава лук
1 ч.л. нарязан корен целина или магданоз
1 морков
1 жълтък
1 малка заквасена сметана / 200гр/
2 дафинови листа
щипка мащерка
2-3 лъжици нарязан магданоз
1 кубче бульон
сока на половин лимон
сол, черен пипер

Приготвяне:
Скумриите се почистват и измиват, след което подсушават.
Нарязват се на дебели парчета – 2-3 пръста.
Нареждат се в тенджера, заедно с бульона и се залива с вода, колкото да я покрие.
Изчаква се да кипне и се прибавят моркова и лука ,нарязани на кръгчета.
Добавят се веднага към рибата, заедно с подправките.Ври не-повече от 15 мин.
Изцежда се рибата от бульона.Той се възвира, докато остане наполовина.
Разбива се жълтъка в сметаната.Сваля се бульона и се прави “топла застройка” с жълтъка и сметаната, веднага след това се изсипва и лимоновия сок на тънка струйка при непрекъснато разбъркване.
Слага се за малко на котлона, но без да завира.
Поднася се, поръсена с магданоз.

Пепи ,страхотно вкусна се получи скумрията приготвена по този начин …Благодаря ти !

Anuncios