Etiquetas

,

Време за приготвяне : 25 мин.+2 часа престой за панировката

Продукти за 4 порции:

4 средно големи тиквички
200 гр брашно
1 ч.ч. хладка вода
сок от един лимон
1 белтък
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
3 с.л. ситно нарязан магданоз
прясно смлян черен пипер

За соса:

1 малка глава лук
3-4 домата
1/2 ч.л. сол
1 с.л. масло
2 с.л. зехтин
3-4 ск. чесън
2 с.л. ситно нарязан магданоз

Предварителна подготовка:

Предварително приготвям панировка с брашнотп,1 с.л. олио,1 ч.ч. хладка вода и 1/3 ч.л. сол,като разбърквам добре с дървена лопатка,докато се получи гладка гъста маса.Оставям я да почине два часа.
Без да беля тиквичките ,ги нарязвам на кръгчета с дебелина 1/2 см.и ги разбърквам в 1иния с останалата сол,магданоза,черния пипер лимоновия сок.Оставям и тях да починат един час.

Готвене:

Отцеждам тиквичките.Разбивам много добре белтъка на сух сняг/запомнете : на сух сняг,иначе панировката ви ще стане течна и само ще си топите тиквичките в нея/ и го смесвам с панировката.
Загрявам олиото на средно силен огън.
Потапям тиквичките в панировката и ги пържа на порции,докато се зачервят.
междувременно приготвям доматения сос,като първо запържвам ситно нарязания лук 3-4 мин.,докато пожълтее,после добавям накълцаните домати,смачкания чесън и подправките и ги оставям да къкрят на слаб огън 15-20 мин.
Отцеждам тиквичките добре от мазнината и ги сервирам топли с доматен сок за гарнитура .

източник: “Моята кухня 3”-Р.Вагенщайн

Anuncios