Etiquetas

,

по рецептата на Танита / Рецепти прелитащи през океана

“Продукти:
около 700 г патладжан
1/4 ч.ч зехтин
настъргана кора и сок от 1 лимон
2с.л. каперси
12 зелени маслини, без костилките
2 с.л нарязан на ситно магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Приготовление:
Нарежете патладжана на кубчета около 2см страната.
Загрейте зехтина в голям тиган, изсипете патладжана и пържете около 10 минути докато омекне и придобие златист цвят.
Изсипете падладжана върху готварска хартия да попие част от мазнината и го посолете.
Изсипете кубчетата патладжан в подходяща голяма чиния, прибавете каперсите и маслините, поръсете с настърганата кора лимон, лимоновия сок, магданоза, сол и черен пипер.
Сервирайте!

Ако обичате чесън, може да добавите и пресовани две скилидки чесън към лимоновия сок, разбърквате добре и поливате салатата.”

Anuncios