Etiquetas

, ,

По рецептата на Светлана /Една българска кухня

Продукти за тестото:

100 мл олио
100 мл прясно мляко + 50 мл мляко за разтваряне на маята
1 яйце
1/3 кубче прясна мая (около 10г)
1 с.л. захар
щипка сол
брашно за меко тесто
натурално нишесте за разточване

За сиропа:

3 1/2 ч.ч. захар
3 1/2 ч.ч. вода
пръчица канела

От изброените продукти се омесва меко тесто и се оставя да си почине за 20 мин.
Отпочиналото тесто се разделя на 12 топчета. Всяко от тях се разточва до големина на десертна чинийка, като се поръсва с нишесте.
Така разточените кори се поставят по 4 една върху друга, като между тях се поръсва с нишесте.
Всяка от трите купчинки се разточва на тънка кора.
Поръсва се пак с нишесте и се навива на стегнато руло.
Рулата се нарязват на шайби от 1см. Всяка от тях се разточва на кръгче.
Поставят се малко счукани орехи и кръгчето се сгъва на две. Получава се мидичка.
Мидичките се намазват с разтопено масло и се печат в гореща фурна (180° С) до зачервяване.
За сиропа – захарта и водата се кипват и сиропа се оставя да поври 5 минути да се посгъсти заедно с пръчицата канела.
Изпечените мидички се заливат с горещ сироп.

Светле,благодаря ти …