Продукти:
100 гр ориз/4 пълни с.лъжици
90 гр захар/6 равни с.л.
3/4 л. прясно мляко /3 ч.ч.
1 с.л. царевично нишесте
кората на един портокал
щ.сол
канела на прах

Време за приготвяне: 45 минути

Измийте старателно ориза със студена вода.
Варете го в продължение на 2 мин.и го прецедете.
През това време загрейте млякото с прибавената в него захар,сол и портокалова кора .
Когато заври прибавете ориза.
Варете го на тих огън около 40 мин.,като разбърквате от време на време,да не загори .
По средата на варенето отстранете портокаловата кора.
Малко преди да свалите ориза от огъня,прибавете лъжицата нишесте,разтворено в малко прясно мляко./тайната на кремообразния ориз със мляко :)/
Разлейте го чинийки или чаши и сервирайте с канела .

ARROZ CON LECHE

Ingredientes:
4 cucharadas colmadas de arroz/100 grs
6 cucharadas rasas de azucar/90 grs
3 vasos grandes de leche/3/4 litro de leche
1 cucharada fina de maiz “Maizena”
la piel de una naranja
una pizca de sal
canela en polvo

El arroz se lava bien en agua fria y se pone a hervir durante dos minutos.Se retira del fuego ,escurriendolo por completo.
Entretanto ,pondremos en un cazo la leche,el azucar,la sal,y la piel de la naranja,llevandolo a ebullicion .Anadir el arroz.Dejarlo hervir suavemente durante 40 minutos,removiendo para que no se peque.
A media cocion retirar la piel de la naranja.

El secreto de un arroz mas cremoso ,está en añadir,cuando ya esté a punto una cucharada de harina fina de maiz “Maizena”,bien disuelta en un poco de leche fria.Dejandolo hervir unos segundos mas.
Retirar del fuego.