Etiquetas

Мира,благодаря ти за чудната рецепта .Бисквитките са невероятни…топят се в устата …Хм,май успяха да разбият сърцето ми 😉

цитат:
“Продукти за около 20 възголеми бисквити:

112 г (малко под половин голям пакет) масло, размекнато на стайна температура
1 ч.ч.* и 2 с.л. брашно
1/2 и 1/8 (малко над половин) ч.л. сода за хляб
3/4 ч.л. сода бикарбонат
3/4 ч.л. сол (аз май понамалих малко)
1/2 ч.ч. + 1/8 ч.ч (малко над 1/2 ч.ч. общо) светло кафява захар
1/2 ч.ч. + 1 с.л. бяла захар
1 голямо яйце на стайна температура
1 ч.л. ванилия (1 ванилия на прах)
1/2 ч.ч. овесени ядки
1/4 ч.ч. нарязани бадеми
1 ч.л. портокалова кора, настъргана на ситно
160 г шоколадов чипс или малко над шоколад и половина (тъмен) – нарязан на средно големи към малки парчета
морска сол

* във всички рецепти от американски източници, използвам чаена чаша с вместимост 280 мл вода

❧Пресейтe брашното, содата за хляб, содата бикарбонат и солта в купа.
❧С миксер разбийте маслото и двата вида захар на крем, около 5 мин. Добавете яйцето и добре го смесете. Добавете ванилията. Намалете миксера на ниска степен, а ако вашият няма ниска степен като моя, от тук нататък карайте на ръка. Добавете сухите съставки и разбъркайте, колкото да се смесят (5-10 сек – много е прецизна тази блогърка 🙂 (или май е правилно да се каже тази блогър, но това пък звучи ужасно, както и да е, да се върнем на рецептата).
❧Добавете овесените ядки, бадемите, портокаловата кора и шоколадовия чипс като внимавате шоколадът да не се разбива много (ако е на чипс; иначе гледате да има цели парчета, макар да подозирам, че и иначе няма да е за изхвърляне). Поставете тестото в стъклена или метална купа, покрийте купата с пластмасово фолио и оставете тестото да престои в хладилника поне 24, но не повече от 72 ч.
❧Когато сте готови да печете бисквитите, извадете тестото поне 15-30 мин предварително от хладилника. Загрейте фурната на 180 градуса.
❧Загребвайте от тестото колкото пълна супена лъжица (до 1/3 ч.ч.) и наредете бисквитите с повече място между тях (около 5 см, че и повече – стават големи бисквити) и ги печете между 15 и 20 мин докато станат златисто кафяви, но все още меки. Охладете цялата тава на скара.
❧Наглеждайте ги, тъй като, ако бисквитите са по-малки, ще ви трябва по-малко време за изпичането им. Аз изпекох половината след 24 ч, а на втория ден – останалите. Така имахме пресни бисквити по-дълго. На втория ден след изпичането им като че ли са по-вкусни.”

Anuncios