по рецептата на Илиана / Щъркелово гнездо

цитат:
Продукти:
1 1/2 ч.ч.брашно
1/3ч.ч. студена вода
3/4 до 1 ч.ч. масло или маргарин
3 ч.ч. сварена или печена пасирана тиква
4 яйца
2 ч.л. канела
1 ч.ч. смлени орехи
/захар 1/2 ч.ч. /
Приготвяне:
Смесват се брашното и маслото и постепенно към тях се добавя водата. Тестото се омесва добре и от него се отделя малка част. Останалото се разточва на кръг. Поставя се в тава, подходяща за пай, като се внимава да покрие добре и стените на тавичката.
Смесват се тиквата и останалите продукти и се разбиват с миксер. Сместта се изсипва върху тестото и се слага да се пече в предварително загрята фурна. Отделеното тесто се разточва и от него се нарязват ленти. Малко преди да се изпече напълно, паят се изважда от фурната и върху него се подреждат лентите на решетка. Връща се обратно и се пече до готовност.”
Anuncios