Продукти: карфиол,целина и червено цвекло в пропорция по желание

За саламурата : 9 чаени чаши вода,5 ч.чаши захар ,4 ч.чаши оцет ,1 ч.чаша морска сол.

Всички продукти за саламурата се смесват и се бъркат периодично с лъжица,докато се разтопят захарта и солта…Не се вари…Колко зеленчуци се заливат с тази саламура…не мога да кажа килограмите…никога не ги тегля.На 3-литров буркан слагам 6 аспирина и…готово.Ако не ми стигне саламурата правя още малко…ако пък ми дойде повече режа зеленчуци…По принцип в голям леген заливам зеленчуците със саламурата…и като постоят няколко часа знаете отделят сок и омекват…тогава ги пълня в бурканите.

Anuncios