Etiquetas

Продукти за 4 порции:

2 ч.ч хубав зрял фасул,
250 гр кайма смес,
3-4 домата,
2 глави стар лук,
1 морков,
1-2 скилидки чесън,
1 чушка,
5-6 зърна чер пипер,
1/2 лъжичка червен пипер,
нарязан пресен джоджен и магданоз,
клонче чубрица,
1 ч.л. сол,
1 ч.л. брашно
1/3 ч.чаша олио.

❧ Накиснете фасула предварително във вода поне за една нощ.
❧ Варете го на тих огън…
❧ Когато започне да отделя обвивката си,го посолете и прибавете едната глава стар лук ,нарязана не много ситно,моркова и чушката ,нарязани на кубчета,скилидките чесън,нарязани на ситно ,клончето чубрица и зърната черен пипер.
❧ Доварете фасула до пълното му омекване.
❧ Направете запръжка,като в олиото задушете другата глава лук,нарязана не много ситно .Когато лукчето стане златисто,прибавете каймата и с вилица непрекъснато бъркайте,за да не останат бучки.Когато и каймата се позапържи ,добавете 1 ч.л. брашно и червения пипер .
❧ Нарежете на кубчета обелените домати и ги изсипете в запръжката .Задушавайте я още няколко минути .Ако е необходимо посолете още малко.
❧ Върнете при сварения фасул и нарежете пресните джоджен и магданоз .

Това е …🙂  Великолепен български вкус !