Etiquetas

, ,

За целувчените гнезда:
6 белтъка
250 г захар
1/4 ч.л.
Крем тартар* /Може да го замените със същото количество бакпулвер /

За пълнежа:
250 г малини
3 с.л. ликьор от малини /или някакъв подобен
500 г сметана
3 с.л. пудра захар + 1 с.л.
150 г ягоди/или малини

❧  Сложете белтъците в блендер /яйцата трябва да са били на стайна температура/.Разбивайте,докато станат на пяна.
❧ Прибавете Крем тартар и бийте докато побелеят .Без да преставате да разбивате малко по малко добавяйте захарта,докато получите брилянтна целувчена смес,която да прави конци.
❧ Очертайте различни по големина кръгове върху хартия за печене и с помоща на сладкарски пош ги запълнете със сместа .Някои направете с дупчица по средата,други плътни…като цветенца ,кошнички или гнезда .
❧ Опечете ги на 150 º,докато изсъхнат хубаво.Изключете фурната,отворете вратата и изчакайте да изстинат вътре в нея.
❧ Разбийте сметаната със захарта.Покрийте гнездата ,като някои може да слепите по две.Украсете с малини .
❧ Загрейте на водна баня 150 г ягоди/или малини с ликьора и 1 с.л захар.Прецедете през цедка и залейте малините.Няколко захарни перлички ще завършат по неповторим начин целувчените гнезда .
Да ви е сладко !

източник:”Cocina mia”

*Крем тартар служи за стабилизиране на белтъците и предотвратяване на кристализацията.С него смесите стават по-пухкави и плътни.

Anuncios