Etiquetas

,

По рецептата на Ели

За кръгъл съд с диаметър 28 см:

2 бр. кори от по-дебелите. Те обикновено са кръгли, с диаметър около 70 см.
или 1/3 от опаковката тънки кори.
75 гр разтопено масло
250 мл прясно мляко
3 яйца
6-8 супени лъжици захар
2-3 супени лъжици галета
Кайсии, вишни без костилки, ябълки или друг плод по избор
1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Намазват се дъното и стените на съда с масло.
Половината кори се слагат небрежно нагънати,
като между редовете се намазват с разтопеното масло.
Наръсват се с галета и се подреждат плодовете, нарязани на парченца.
Подреждат се останалите кори, като между редовете също се намазва с масло.
Баницата се нарязва на парчета.
Запича се до розово във фурна, загрята до 175 градуса Целзий.
Запечената баница се залива със смес от разбитите яйца, в които са добавени
захар, прясното мляко и ванилия.
Баницата се допича до готовност в умерена фурна.
Сервира се охладена, по желание със сладолед.

Anuncios