Etiquetas

,

❧ Гъбите /около килограм /измиваме и оставяме в студена леко подсолена вода за един ден ,като водата се сменя няколко пъти .Това упражнение се прави ,за да освободим гъбите млечки от спицифичният им леко горчив вкус .
❧ Нарязваме ги на парчета и сваряваме в подсолена вода ,в която сме прибавили чаена лъжичка лимонтозу,дафинов лист и десетина зърна черен пипер.Това няма да ги спаси от лекото посиняване,но значително ще го намали🙂
❧ Изцеждаме гъбките и ги мариноваме в следното сосче : малко сол /ако е необходимо,защото гъбите са сварени в сол/,десетина скилидки чесън,смачкани в преса,6-7 с.л. ябълков оцет,2-3 щипки захар,десетина лъжици зехтин.
❧ Готовата салата поръсваме с магданоз целина и прясно смлян черен пипер .
❧ Тази салата е още по-вкусно изстудена за няколко часа в хладилник.

Да ви е сладко !