Etiquetas

Гъбите се обработват по същия начин,както за салатата …

❧ Гъбите /около килограм /измиваме и оставяме в студена леко подсолена вода за един ден ,като водата се сменя няколко пъти .Това упражнение се прави ,за да освободим гъбите млечки от спицифичният им леко горчив вкус .
❧ Нарязваме ги на парчета и сваряваме в подсолена вода ,в която сме прибавили чаена лъжичка лимонтозу,дафинов лист и десетина зърна черен пипер.

❧ Запържваме половин кафена чашка олио с 2 глави кромид лук,нарязани на ситно.
❧ Прибавяме 4-5 обелени и нарязани на парченца домати,чаена лъжичка захар,чаена л.оцет и сол на вкус нкато бъркаме непрекъснато.
❧ Когато соса започне да се сгъстява прибавяме и нарязаните сварени гъби и прилично количество чесън-10-12 скилидки .
❧ Сервираме ястието топло или студено поръсено с магданоз.

Нели ,благодаря ти :* Чудесно се получи !

Anuncios