Etiquetas

,

Продукти:

600 гр пилешки дробчета
2 с.л. олио
2 зелени чушки
3 с.л. соев сос
2 с.л. бяло вино
1/2 с.л. захар

❧ Пускаме дробчетата в кипяща вода за 2-3 мин.,колкото да побелеят.Отцеждаме ги./аз си позволих да ги поръся с малко царевично нишесте/
❧ Нарязваме чушките на ивички.
❧ Загряваме олиото на средно силен огън в тиган и запържваме чушките.Бъркаме с дървена лопатка.
❧ Изваждаме настрана чушките и в същата мазнина пържим дробчетата около 7 мин.
❧ Добавяме соевия сос,виното и захарта и бъркаме още 5 мин.
❧ Връщаме чушките и разбъркваме .
❧ Сервираме дробчетата горещи /с ориз / .

“Специфичния начин на приготвяне със захар,соев сос и вино премахва неприятната за някои мирис на пилешките дробчета и ги превръща в изключителен деликатес.”
По идея на Р.Вагенщайн

add to del.icio.us :: Add to Blinkslist :: add to furl :: Digg it :: add to ma.gnolia :: Stumble It! :: add to simpy :: seed the vine :: :: :: TailRank :: post to facebook