Etiquetas

Продукти:

едно агнешко було
по 250 гр.агнешки черен дроб, агнешки бъбречета,момици и далачета
1/2 връзка джоджен
1 връзка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
/при мен още 1 кафена чашка ориз , клонче дивесил и малко пресен чесън,30 мл олио/

❧ Сваряваме агнешките дреболии в подсолена вода,след което ги нарязваме на ситно.
❧ Запържваме леко ситно нарязания лук и чесън в мазнината.
❧ Прибавяме ориза ,нарязаните подправки,сол,черен пипер и 1-2 кафени чашки от бульона.
❧ Задушаваме до набъбване на ориза.Прибавяме нарязаните дреболийки и разбъркваме.

❧ Агнешкото було,предварително накиснато в хладка вода,нарязваме на парчета,в които  разпределяме сместа.
❧ Завиваме сарми,които намазваме с олио.
❧ Печем сармичките на скара до зачервяване и сервираме с прясна зелена салата .

“Българска национална кухня”-Земиздат 1978 г.

add to del.icio.us :: Add to Blinkslist :: add to furl :: Digg it :: add to ma.gnolia :: Stumble It! :: add to simpy :: seed the vine :: :: :: TailRank :: post to facebook

Anuncios