Etiquetas

,

Продукти:
250 гр брашно
20 гр прясна мая
10 гр сол
100 мл студена вода
30 мл зехтин

за пълнежа:
200 гр пушен първокачествен бекон
200 гр моцарела
250 гр доматено пюре /при мен лютеница
пресен риган

❧ Правим кладенче в брашното.Натрошаваме в него маята.
❧ Прибавяме 100 мл вода и размесваме с ръка в продължение на 6 минути.
❧ Прибавяме солта и месим още 6 минути.
❧ Накрая и олиото и месим още 6 минути докато получим гладко и еластично тесто.
❧ Слагаме тестото в купа ,покрита с влажна кърпа да втаса /в жегата са достатъчни 15 мин.

❧ Загряваме фурната на 230º.
❧ Няколко часа предварително замразяваме доматеното пюре на кубчета във фризера/Може да използвате малки формички за лед или за бонбони/
❧ Разточваме тестото на много тънка кора и с помоща на малка чинийка /от чашката ви за кафе/изрязваме кръгове.Ако желаете хапките да са по-малки изрязвайте с чаена чаша.
❧ Слагаме пълнежа,който сме избрали/при мен кайма,кашкавал и замразеното кубче доматено пюре/
❧ Затваряме кръга тесто,като леко намокряме краищата ,за да залепне по-добре.
❧ Намазваме получените топчици със зехтин и със сито ги поръсваме с брашно.Поръсваме риган.
❧ Намаляваме фурната на 210º ,като я напръскваме с пулвелизатор и печем тези вкусни пици-хапки около 15 мин. до порозовяване.

Още топли се сервират .
Могат да се замразят и в случай на неочаквани гости да се извадят и да се изпекат в предварително силно загрята фурна .

Други пълнежи :

❧ Сварени аспержи,моцарела и скариди.
❧ Кайма,леко запържена на тиган,зелена или червена чушка и моцарела.
❧ Карамелизирани лукчета и конфитирани домати .
❧ Смес от сирена и ядки .

Мммм…колко  е хрупкава коричката !

източник : Webos fritos

add to del.icio.us :: Add to Blinkslist :: add to furl :: Digg it :: add to ma.gnolia :: Stumble It! :: add to simpy :: seed the vine :: :: :: TailRank :: post to facebook

Anuncios