Etiquetas

,

… или разходка до “Малката Калифорния ” …не се смейте ,така баща ми нарича градината ,където растат дръвчетата му …дръвчетата,които раждат плодовете за прочутата му /в града :)/ ракия …Някои от вас са опитвали Сливовицата от реномиран район …това е въпросния район 😉

Обичам да се разхождам в тази гора,от малка я наричам “Моята горичка” …обичам свежия аромат на току що разлистените и дървета…

Разходката си е разходка,но който иска да похапва свежи зеленчуци,трябва да се потруди :))

Не мина и без улов на охлюви … Из влажните от росата храсти и треви имаше голямо находище …

Ето и една бърза рецепта,ако все пак се престрашите и решите да си приготвите от този деликатес .

Охлюви с чесън и масло

Оставяме охлювите в бидонче или съд някакъв за половин ден,да си “починат” и да се поизчистят .След това ги сваряваме във вряла ,леко подсолена вода,в която има дивисил и дафинов лист .За около 15 мин. са готови .Изваждаме ги с вилица и отстраняваме чревцето им.Изплакваме ги хубаво в подсолена вода ,за да се махне слузта и оттук нататък може да ги приготвим както желаем .

В тиганче загряваме около 60 гр.краве масло/ или според количеството на охлювите …моите ,за тази рецепта бяха около 500 гр./ и няколко лъжици зехтин .Запържваме охлювите заедно с 4-5 нарязани ск.чесън .Две минути преди да ги отстраним от огъня слагаме стръкчета пресен чесен и пресен лук ,листенце джоджен ,нарязан дивисил .Посоляваме и слагаме щипка лют червен пипер .Сервираме ги,поръсени с черен пипер и пресен магданоз. Идеално мезе не само за ракия 🙂 ,а и за мастика ,бира …или вино,ако приличате на мен 🙂

12

13

Не забравяйте да нанижете на конец черупките …ще ви потряябват да овкусявате посни ястия …или да си направите габровска супа от охлюви.А тя се приготвя толкова лесно…Нужни ви са само черупките ,много вода и чаша ориз от съседите :)))

add to del.icio.us :: Add to Blinkslist :: add to furl :: Digg it :: add to ma.gnolia :: Stumble It! :: add to simpy :: seed the vine :: :: :: TailRank :: post to facebook

Anuncios