Etiquetas

,

Продукти за 4-6 порции :
около …🙂
1 кг.воденички ,
3-4 глави лук,
1 морков /но може и без него/,
2-3 зелени или червени чушки/може и печени/,
250 гр. гъби /при мен печурки и припанки/,
2 средни по големина домата
червен пипер,черен пипер,сол,
кашкавал ,
4-6 яйца /по желание /,
чубрица,магданоз ,
една идейка къри /по препоръка на Генчо🙂
няколко стръка пресен лук и чесън

Приготвяне :
Сварявам воденичките в тенжера под налягане ,но преди да я затворя препенвам и посолявам пилешките дреболийки .
През това време потготвям зеленчуците.
В дълбок тиган задушавам нарязания на кръгчета лук с моркова и чушките,нарязани на тънък жулиен .Слагам лъжица червен пипер и изсипвам нарязаните на тънки резени гъби ,сварените нарязани на парченца воденички и нарязаните на кубчета обелени домати.Наливам малко от бульона от варенето /около една чаена чаша…доматите и гъбките също ще пуснат малко течност / .

Задушавам ястието около 15 мин. на слаб огън ,като от време на време разбърквам ,за да не загори .Накрая добавям нарязаните пресен лук и чесън,магданоз …малко чубрица и чер пипер… опитвам и посолявам .
Разпределям в глинени гювечета /ако е необходимо наливам още малко от бульона/ и запичам кавармата във фурна .Малко преди да я извадя поръсвам с настърган кашкавал .Ако обичате с яйца,чукнете по едно във всяко гювече.
Стръкче маганоз,няколко маслинки и люта чушка в допълнение само ще възбуди още повече апетита ви🙂 Да ви е сладко !

С огромни благодарности на Нели ,моя приятелка …голяма кулинарка и поетеса :*