Etiquetas

, ,

…или Тестени стружки от гората …

Днес ще ви представя вариант на познатите на всички испанци pestiños ,които могат да се намерят в хлебарниците и на най-малкото селце.Тестото  е пържено,но е фино,леко и много хрупкаво.Сладки,които можеш да си хапваш без да се замисляш.
Защо del Júcar smile1… авторката на тази рецепта…Susana е събрала пръчките от едноименна местност Roll Eyes в испанската област Куенка .

Продукти:

1 яйце
3 с.л. студено прясно мляко
4 с.л. олио
50 гр. захар
1 ч.л. анасон
1/2 к.л. канела
кората на 1 лимон
230-240 гр. брашно

освен това ще ви трябват няколко дървени пръчки с дебелината на кутре или малко по-тънки,добре почистени .

Приготвяне:

Сложете в купа за разбиване олиото,млякото,анасона,захарта,яйцето и настърганата лимонова кора.
Разбийте добре и прибавете малко по малко пресятото брашно.
Размесете тестото,докато получите фина маса,която не лепне по ръцете.

Оставете тестото да почине 20-ина минути.Разточете го на много,много тънка кора .Ако се свива при точенето,оставете тестото да почине още малко..

Нарежете кората на ленти с ширина 3 см. и дължина 16 см .И след това всяка лента на още три .
Завийте получените парчета около пръчиците ,като притискате леко краищата им ,за да не изпаднат при пърженето .
Изпържете ги в средно загрята мазнина до бледорозово …Пържат се за секунди,така че внимавайте да не ги прегорите .
Извадете тестените стружки върху абсорбираща хартия .Освободете ги от пръчките след като поизстинат и ги наръсете обилно с пудра захар .

Ще ви харесат …

източник: Webos fritos