Etiquetas

Продукти :
1 заек с вътрешностите /моя беше питомен,едричък/
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
няколко стафиди
1-2 кисели краставички /по желание/
1/2 пакетче краве масло /60 гр./ …в този случай не рискувайте с българско,вземете си от немското
магданоз,дивесил,копър,сух джоджен /или готова смес за агнешко месо /
бахар,дафинов лист
черен пипер,сол

Приготвяне:
Измиваме заека и го изчистваме от излишната мазнина.Подсушаваме го добре и посоляваме отвътре и отвън.
Започваме приготвянето на плънката .Сваряваме първо белия дроб в малко подсолена вода /около 10-15 мин/,като препенваме бульона .В отделен съд сваряваме и сърцето с черния дроб .
Нарязваме сварените вътрешности на ситно .
Разтапяме в тиган кравето масло и запържваме нарязаните на ситно лук и морков.
Прибавяме ориза и след няколко разбърквания наливаме вода или бульона от варенето,ако е бистър/около 1 ч.ч./. Варим докато ориза леко бонабъбне,но сместа да остане сочна .
Идва ред на подправките ,стафидите и нарязаните вътрешности.

Правим разрези в по-месестите части и шпиковаме с част от сланинката,бахар и дафинов лист .
Пълним заека с приготвената смес ,зашиваме го и намазваме със смес от разтопено краве масло и червен пипер .
Печем в глинен гювеч или в тава покрита с фолио на умерена фурна около 1 час и 50 мин./В тавичката наливаме 1-2 пръста вода ./
Страшно вкусно ястие … ще си оближете пръстите …