източник : EDirecto

Когато варя у дома по-едричък октопод,винаги оставам една част от него за тази вкусна салатка …

Продукти:
сварен октопод
4-5 картофа
1 домат
перца от див лук
черни маслини
оцет,зехтин и морска сол

Приготвяне:
1.Във вряла вода потапяме октопода три пъти/за да му се вземе акъла …и друг път съм ви казвала/и го оставяме да ври около 20 мин. без да похлупваме тенджерата .
2.През това време ,нарязваме обелените картофи на тънък,тънък,тънък Жулиен и ги сваряваме на пара .При тях слагаме и домата за няколко минути ,колкото да можем да обелим кожичката му.
3.В голяма купа подреждаме нарязания на кубчета домат,нарязаните черни маслини и перца от див лук.Добавяме сварените картофи и подправяме със сол,оцет и зехтин.
Запържваме парченца от октопода в малко захтин и ги сервираме със салатката .

Пробвайте 🙂 Няма да съжалявате !

Anuncios