Продукти за стърганото тесто :
60 гр. студено масло
60 гр. брашно
14 гр. маково семе
1 к.л. семена от кардамон
36 гр.смлени лешници или бадеми
щ.сол

Смиламе семената от кардамон,смесваме ги с останалите продукти .Полученото тесто слагаме в хладилника да се стегне .

Продукти за банановия сладкиш :
55 гр. брашно
10 гр. нишесте
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
щ.сол
2 яйца
65 гр. тъмна захар
ванилия
няколко капки лимонов сок
135 гр. банани /2 по-малки и твърди /
40 мл.олио
1 кисела ябълка
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса.
Покриваме с хартия форма 19х19 ,намазваме я с маргарин и поръсваме с брашно.
Смесваме брашното,нишестето,солта,содата и бакпулвера.
С миксер разбиваме яйцата със захарта.
Прибавяме брашнената смес.
Смиламе бананите с пасатор ,заедно с ванилията и няколко капки лимонов сок/бързичко,за да не почернеят .
Смесваме банановото пюре с тестото и олиото .Внимателно разбъркваме.
Нарязваме обелената ябълка на фини парченца и покриваме дъното на формата.
Поръсваме с малко кафява захар и изливаме тестото.
Печвм 10 -15 мин.,колкото да хване коричка.
Натъргваме масленото тесто върху сладкиша,поръсваме с филетирани бадеми /лешници и допичаме сладкиша още 15-25 мин..
Готов и още топъл го поръсваме с пудра захар .

Да ви е сладко !

източник : i-recetas

Anuncios