Etiquetas

Продукти :
400 гр. печена тиква
400 гр. захар
400 гр. брашно
4 яйца
280 мл. олио
1+1  пакета  бакпулвер  *
Захар и канела за поръсване
Тиквени семки или други ядки за декориране /при мен филирани бадеми/
* оригиналната рецепта е с  Gasificantes – 2 бели пакетчета и 2 сини ,но в България не съм виждала такива ,за това  ги заменям с бакпулвер ,след консултация с авторката …

Приготвяне :
Загряваме фурната на 175 градуса .
В голяма купа разбъркваме захарта и яйцата на сняг .Прибавяме опечената тиква ./Аз нарязах тиквата на парченца и я сварих в микровълновата фурна,става по-бързо /
Прибавяме олиото и бъркаме до получаването на фин крем.
Прибавяме брашното ,в което предварително сме разбъркали  бакпулвера.
Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка,застлана с хартия за печене / моята беше 35 х 32 см ./ и поръсваме с кристална захар и канела ,тиквени семки или други ядки /.
Печем сладкиша около 30-40 мин. ,като първите няколко минути превключваме фурната само на долно печене,за да помогнем на тестото да се надигне. След това допичаме ,като включваме фурната и отгоре . Да ви е сладко !

източник: Recetario Canecositas

Anuncios