Etiquetas

,

Продукти за 4 порции :

8 големи картофа /колкото картофите са по-големи,толкова по-лесно ще направите отворите/
около 400 гр. прясна наденица /при мен чорисо с червен пипер ,леко пикантно /
зехтин
сол на вкус

1 праз лук

Приготвяне :
1. Обелените картофи изряваме с нож като целта е да получим блокче/или тухличка  / …по следния начин…

2.Със специалния уред за изрязване ,/който виждате на снимката…/ правим дупчици …две една до друга ,и след това още две на перпендикулярната  страна .

3.С помоща на вилица изваждаме смляното месо от прясната наденица и пълним картофите като запълваме добре изрязаните отвори.

4.Всяко напълнено картофче поставяме в парче фолио,поръсваме го със сол и зехтин /около 3 с.л. /.Завиваме осемте така напълнени картофи във фолио и печем в предварително загрята фурна около 40 мин.

“Изрезките ” от картофите поставяме в тенджера ,заедно с един стръг праз лук ,нарязан на парчета.Покриваме ги с вода,посоляваме и сваряваме .С пасатор смиламе зеленчуците ,като преди това отделяме 1-2 черпака от водата…Ако има нужда ще  добавим част от нея накрая,за да получим рядко пюре.
Сервираме картофите с полученото пюре /или без него/ и по желание добавяме малко доматен сос / в Испания – томате фрито/ .Украсяваме с магданоз .

идея от исп.готварско предаване на Carlos Arguiñano