Etiquetas

, ,

Време за приготвяне : 40 мин.
Продукти за 6 порции :
2 ч.ч. леща
2 глави лук
5 ск.чесън
2 домата
4 резенчета джинджифил
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. лют червен пипер
3 с.л. олио
2 и 1/2 ч.ч. вода

Приготвяне :
❧ Нарязваме лука не много ситно.Накълцваме джинджифила,смачкваме чесъна с преса.Пускаме доматите в кипяща вода за 30 сек.,обелваме кожата им и ги нарязваме на парченца.Смесваме всички подправки заедно с чесъна в чеснова паста.
❧ Слагаме лещата да кипне във водата заедно с половината лук и я варим в покрита тенджера около 20 мин.или докато омекне.
❧ В друг съд запържваме останалия лук в мазнината на средно силен огън около 3 мин.
❧ Добавяме чесновата паста и разбъркваме още 2-3 мин.
❧ Изсипваме така получения сос при лещата и оставяме ястието да къкри още 5 минути.
източник: Моята кухня-Р.Вагенщайн

Anuncios