Продукти за около 10 топчета: /при мен дозата бе двойна /
100 гр. шоколад
60 мл.течна сметана/аз ползвах от тази,която е за разбиване/
1 с.л. какао

1 яйце
160 гр. брашно + 1 к.л. бакпулвер
200 мл. студено прясно мляко
щипка сол
олио за пържене

Приготвяне :
❧ Начупвам шоколада в голяма купа и заедно със сметаната го разтопявам в микровълновата фурна /при мен около 1 мин. и половина на средна мощност/.Разбърквам сместа и я оставям да се охлади/но не да се втвърди /Правя малки купчинки/колкото малък орех/ с помоща на лъжица и ги слагам за около час в хладилника.Вие сами ще усетите времето,в което може да ги оформите с длани на кръгли топчета.
❧ От яйцето,млякото,брашното с бакпулвера и щипката сол замесвам тесто за панировката/на гъстота трябва да е като кексово/.
❧ В малко тиганче или тенджерка загрявам олио.Потапям вече втърдените шоколадови топки в сместа и ги пържа много,много бързо.4-5 сек.от всяка страна.Внимавайте-шоколада се разтопява бързо от тази температура.Бъдете бързи !
❧ Изваждам тези калорични бомбички върху абсорбираща хартия и ги сервирам топли ,поръсени с какао !

Рецептата е от исп.готварско списание.

Anuncios