Продукти:
800 гр. кайма
3/4 ч.ч.  ориз
1 яйце
2 глави лук
1 к.л. черен пипер
1 к.л. кимион
чубрица и магданоз
300 гр. гъби/при мен печурки,но може да сложите каквито имате/
1 чушка

Приготвяне:
1.Правя смес за кюфтенцата от каймата/посолявам я,ако е безсолна/,сварения ориз ,яйцето,едната глава лук,нарязан на ситно и подправките.
2.В намаслена тавичка слагам нарязаните на едро гъби.Върху тях другата глава лук,нарязана на кръгчета/оставам малко ,за да покрия кюфтенцата/
3.С мокри ръце правя кръгли кюфтенца и ги нареждам върху лука и гъбите.Върху тях нареждам отделените пръстенчета лук и чушката,нарязана на колелца.
4.Поръсвам ястието с магданоз и пека около 30 мин. във фурна,предварително загрята на 200º

Anuncios