Etiquetas

по рецептата на Пеп-4о / Гответе с мен

Продукти:
1 средно голяма глава лук
1 заек – за 6-8 порции
5-6 с. л. олио
1 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
2 ч. ч. пилешки бульон /или 2 кубчета/
1 ч.ч. вода
1/2 ч. ч. горчица
1-2ч. л. царевично нишесте
2 с. л. нарязан пресен магданоз
черен пипер

Приготвяне:
❧ Нарежете лука много ситно. Подсушете заека и го подправете със сол и черен пипер.
❧ На умерено слаб огън задушете лука в олиото докато омекне.
❧ Прибавете виното и водата.
❧ През това време в друг съд задушете порциите заек с бульона
❧ Сложете заека в тенджерата при виното с лука.
❧ Варете на тих огън, като затворите с капак докато омекне, около 40 мин.
❧ Извадете заека в купа и варете соса докато намали обема си до 2 ч. ч.
❧ В малка купичка разбийте 1/4 ч. ч. от соса с горчицата, след което ги върнете в тенджерата при останалия сос, като продължавате да разбивате.
❧ В друга купичка разтворете нишестето в 1 с. л. студена вода и го разбийте в соса.
❧ Върнете и порците заешко месо в тенджерата.
❧ Варете соса , като бъркате 2-3 мин. или докато се сгъсти.
❧ Прибавете магданоза, сол ако трябва и черен пипер на вкус.

Anuncios