Etiquetas

, ,

По рецептата на marabu / Гответе с мен

Продукти:
200 мл. прясно мляко
2 с.л. захар
1 с.л. суха мая 
или 18 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
20 гр. краве масло
или 20 мл. олио
300-320 гр. брашно

150 гр. нарязан кашкавал тип Гауда

1 яйце
1 с.л. прясно мляко
1 ч.л. олио

Приготвяне :
Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно.
Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).
Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
Всяка топка се разточва на овална питка.
В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.
Навиват се кифлички.
Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със “шева” отдолу.
Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
Охлаждат се върху метална скара.

Anuncios