Etiquetas

,

Продукти за 4 порции:
около 1/2 кг.карфиол
1 зелена чушка
1/2 червена чушка
2 средни по големина червени домата
1 малка глава лук/добре е да е от червения/
6 с.л. зехтин
2 с.л. оцет
сол

Накъсвам карфиола на розички и го сварявам леко в подсолена вода,в която съм капнала и малко олио.Карфиола не трябва да се вари много,така ще омекне прекалено.Изцеждам го добре и го оставям настрани да изстине.
Нарязвам чушките и домата/без сърцевината/ на кубчета,лука на фин жулиен .
Смесвам всички зеленчуци .Приготвям Винегрет от зехтина,оцета и сол,колкото е необходимо .Бъркам го ,докато се разтвори солта и заливам салатат.Сервирам с листенца магданоз и маслини.