С гъби,пиле и сос бешамел ,по идея ,макар и с малки промени , на Ердекай / La cocina paso a paso de Erdecai

  

2373250290101061701hnkire_fs 

d0bfd18ad0bbd0bd0000 

d185d0bb4

Продукти:
при мен 10 хлебчета,полуготови /вземам от тези,които са на снимката ,купувам ги от Lidl/
пилешки гърди ,около 200 гр.
гъби,пресни или от консерва,около 200 гр.
1 глава лук
2 с.л. брашно
2-3 с.л. краве масло
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
настърган кашкавал или сирене ементал
Индийско орехче,бял и чер пипер

Нарязвам пилешките гърди на малки кубчета и ги запържвам в малко мазнина.В същата мазнина запържвам гъбите и нарязания на ситно лук,като се позачервят сипвам брашното и разбърквам.Доливам млякото ,като бъркам непрекъснато,за да получа гладка смес.Посолявам сосчето,прибавям готовите пилешки късчета и 1 лъжица масло,подправяме с индийско орехче ,бял и чер пипер на вкус.
Хлебчетата издълбавам .Във всяко слагам по бучица масло и ги напълвам със сместа.Поръсвам ги с кашкавал и опичам в предварително загрята фурна.Пека до зачервяване на кашкавала.

И пълнени с яйца и сирене

По същия начин могат да се приготвят хлебчета,напълнени с яйца и сирене .Идеална закусчица ,идеята за която ми дойде от Пеп-4о/Гответе с мен🙂