Загрявам хубаво сача.Готвя на няколко етапа,защото количеството на продуктите не е малко…Първо опичам в малко мазнина месото,нарязано на кубчета.След това слагам на сача глава лук,нарязана на полумецеци ,1 морков ,нарязан на жулиен ,1 зелена и 1 червена чушка,нарязани на парченца /всъщност зеленчуците може да ги нарежите както желаете,но да не са на ситно,така ще ги загорите бързо/.Изваждам зеленчуците и в още малко мазнина слагам гъбките,нарязани  на две-три,ако са по-малки може и цели да се сложат.Готвя ги последни,защото печурките пускат вода при задушаването.Мятам вътре 3-4 нарязани доматчета и продължавам да разбърквам.През това време вече съм изпържила в тиган 2-3 картофа,нарязани на кубчета .Смесвам гъбите с пилето и зеленчуците и ги монтирам на все още горещия сач,като около тях нареждам и изпържените картофки.Сервирам сача с поставката му на масата и всеки си сипва от него ,колкото иска …Аз забравих,но накрая се поръсва с магданоз.:-) Солта и подправките са според вкуса ви .

Идеята за този Сач,макар че моя го направих малко по-различно,поради липса на някои продукти…ми хрумна,след като попаднах на тази страничка . Плочата на сача подготвих по описания там начин и вярвам,че няма да имам никакви проблеми с нея .

“Как се приготвя плочата на сача. За да може да пържите на нея без мазнина е нужно да я подготвите предварително… Самата плоча трябва да бъде изпечена на слаба топлина заедно със сериозно количество мазнина. Купувате си сач, пълните го колкото можете със олио и го слагате на дървената печка или котлон. Колкото и невероятно да звучи, целият процес продължава около 20 дена. Ако нямате възможност да поставите сача на слаба топлина няма проблем, но задължително му сипвайте олио всеки ден. Ще се учудите как всичката мазнина ще бъде попита от глинения съд. Само не се стряскайте, глината не е живо същество тип ала Улица Сезам, но все пак си обича блажно. ” източник :bTourism

Anuncios