Продукти:
20 гр. мая/аз сложих 40гр./,
0,5 л. прясно мляко,
1 равна супена лъжица захар,
1 ч.л. сол,
3 с.л.олио,
250 гр. краве масло/при мен 125 гр./,
3 яйца,
200 гр. сирене,
брашно/при мен около 800 гр./
Приготовление:Разтваряме маята в млякото.
Прибавяме захарта,солта,3 с.л. олио и замесваме средно твърдо тесто с брашното.
Оставяме да втаса около 40 мин.
През това време натрошаваме сиренето и чукваме яйцата.
Разделяме тази смес на 8… Разделяме тестото на 5 части.
Всяка част разделяме на още 4 .
Правим питки и ги слепваме две по две с леко размекнато масло.
Разточваме на продълговата пита,която намазваме с масло и покриваме с една част от яйчената смес .
Отгоре слагаме другите две пити,разточени и намазани с масло и покриваме със смес.Навиваме на руло и поставяме в намаслена тавичка.
Правим 5 рула и оставяме да втасат.
Печем рулата в предварително загрята на 200 гр. фурна .
След опичането ги намазваме с масло и покриаме с кърпа.
Рецепта от книга на Д. Венкова.