“Време за приготвяне: около 40 мин.

Продукти за 6 порции: 1 кг.картофи ,8-10 ск. чесън,1 връзка магданоз,1 ч.ч. олио или мас/французите използват в този случай гъша мас,което естествено е най-добре -бел.на Р.Вагенщайн/,1 ч.л. сол,прясно смлян чер пипер.

Предварителна подготовка: Обелвам картофите,измивам ги и ги подсушавам добре скухненска кърпа.После ги нарязвам на кръгчета с дебелина около 1/2 см.Накълцвам чесъна ситно,измивам и нарязвам магданоза.Загрявам мазнината в тенджера на средно силен огън.

Готвене: Слагам картофите и половината от накълцания чесън да се пържат около 15 мин.,като разбърквам от време на време.Добавям останалия чесън и магданоза.Покривам тенджерата с капак и я оставям на огъня още 5 мин.После изваждам картофите,отцеждам ги от мазнината,посолявам,стривам с мелничката малко чер пипер и ги сервирам вднага като страхотна гарнитура към печени меса.Най-вкусните картофи ,които някога сте яли”цитат от книжката на Р.Вагенщайн “Моята кухня

Anuncios