Продукти:400 гр. тесто за пица,6 зрели домата,2 с.л. доматено пюре,4 ск. чесън,1 консерва риба тон,1 консерва филе аншоа,1 глава лук,100 гр. черни маслин/,100 гр.настърган кашкавал или пармезан,сол,малко смлян чер пипер,босилек,риган,3 с.л. зехтин. Готвене :1.Попарвам доматите за 30 секунди в кипяща вода,обелвам кожата и ги нарязвам на ситно.Слагам ги да къкрят на тих огън заедно с 1.с.л. зехтин,смачкания с преса чесън,ригана,босилека и малко сол.След около 5.мин.смачквам с вилица половината риба тон от консервата и я добавм към доматения сос.Разбърквам често.Соса става готов за около 15 мин.Междувременно нарязвам лука на кръгчета,настъргвам кашкавала,разделям маслините на половинки и махам костилките.2.Намазвам тавата,в която ще пека пицата със зехтин.Внимателно разтилам тънък слой тесто,като го подгъвам в краищата леко.Разпеделям доматеният сос върху тестото,като отгоре подреждам останалите парченца риба тон,филетата аншоа,кръгчетата лук и маслините.Поръсвам с кашкавал,поливам с малко зехтин и пека в силна фурна-250 градуса около 10 мин..При този вариант пица могат да се употребят и варианти с различни морски плодове-скариди,миди,калмари./рецептата е от книжката” Моята кухня” на Р.Вагенщайн/

Anuncios