Продукти: за форма с диаметър 27 см.-1 кг. и малко повече кайма смес,1 голяма глава лук,2 яйца,сол,1 ч.л. чубрица,магданоз,3 с.л. доматено пюре,150 гр. настърган кашкавал,1 чушка, няколко маслини.Продуктите са ориентировъчни…може да импровизирате според наличността в хладилника .

Приготвяне: Омесвам каймата с нарязания лук/аз не го режа никога на ситно/,яйцата ,солта,чубрицата и част от нарязания магданоз.Разстилам каймата в намазана с мазнина тавичка ,намазвамя леко с доматено пюре/или нарязани на кръгчета домати/ и гарнирам с нарязани зеленчуци,настърган кашкавал,гъби,маслини/Внимавайте с качеството на каймата…ако е много мазна,може да ви се свие много при печенето/.Поръсвам с магданоз и пека пицата в загрята фурно до зачервяване на кашкавала…Вкусна е със всякаква гарнитура-задушени зеленчуци,туршии или пресни салати.Нарязана на тънки парчета е подходяща и за сандвичи .Да ви е сладко!

Anuncios