Продукти за 4 порции: 4 бр.пилешки гърди,разрязани на тънко,2 средни по големина картофа,2 с.л. галета /или брашно/,сол и чер пипер на вкус.
Приготвяне: Посолявам гърдите ,наръсвам ги леко с чер пипер и ги оставям за половин час да се овкусят.Картофите обелвам,измивам и подсушавам.Нарязвам ги на фини парченца,като за чипс/ако имате специално ренде по-добре,аз нямам и действах с обикновен нож/ .Върху всяко парче месо слагам едно до друго парченца картофи,като гледам да се припокриват на половина.С длан ги притискам,за да полепнат хубаво едно за друго .Потапям в галета страната ,която е без картофи .Така приготвените гърди пържа в загрята,но не силна мазнина първо от страната на картофите,след това от другата .

Anuncios