Продукти : 2 жълтъка,1 ч.л. горчица,1 ч.ч. олио,1 с.л. ябълков оцет или 2 с.л. лимонов сок.1/2 ч.л. сол,прясно смлян чер пиперРазбивам жълтъците много добре с горчицата,солта,оцета и черния пипер.Сипвам олиото на тънка нишка и продължавам да разбивамнепрестанно,докато се получи хомогенна маса.Особено трябва да се внимава в началото,когато майонезата най-лесно се пресича.За по-сигурно сипвам олиото с лъжичка.Слагам майонезата някъде на хладно,но не в хладилника.Ако случайно майонезата не ви се получи,можете да я спасите,като започнете отново.Сложете в друг съд 1 с.л.ледена вода и добавяйте малко по малко от майонезата като разбивате непрестанно.Яйцата трябва да са на стайна температура./рецептата ми е от книжката” Моята кухня”на Р.Вагенщайн/

Anuncios